Ons advies voor: beschermen van ondervloeren

Bouwprojecten zijn een enorme belasting op ons klimaat. Toch hebben we een grote uitdaging: het woningtekort oplossen. Daarbij hebben we te maken met het klimaatakkoord, waardoor de druk op bouwprojecten toeneemt. Er bestaan verschillende mogelijkheden om uw project te verduurzamen, bijvoorbeeld door het gebruik van gerecyclede materialen. Een andere manier is om de uitstoot van co2 te neutraliseren door materialen te gebruiken die zijn verrijkt met Co2-neutraliserende eigenschappen, zoals de producten van greenSand. Lees hieronder meer over hoe u uw bouwprojecten eenvoudig verduurzaamt.

Waterafvoersystemen worden opgevuld met drainagezand om het overschot aan water makkelijk door te laten voeren. Dit product is gemakkelijk te vervangen door GreenSand Brekerzand. Dit zand heeft dezelfde korrelgrootte als drainagezand en is verrijkt met het mineraal Olivijn wat in aanraking met water, co2 omzet in magnesium. Eén ton greenSand Brekerzand lost 1.000kg co2 op.

Co2-neutraal funderen

GreenSand menggranulaat wordt als onderbouw en als toplaag toegepast voor halfverharding van bermen, parkeerterreinen, gebouwen, wegen, pleinen en paden. Onze GreenSand menggranulaat is een natuurproduct, het bestaat uit korrels Olivijn. Het heeft een gunstige zeefkromme en een hoge haakweerstand wat zorgt voor een stabiele ondergrond. Verder is het water- en luchtdoorlatend. greenSand menggranulaat onderscheidt zich van andere soorten zand en stenen doordat het CO2 opruimt. Het staat in sommige tenders al aangeschreven! Het helpt u als bedrijf verder en vergroot de kans op gunning.

Klimaatbewust verharden

Ook op de aanleg van bospaden kunt u de uitstoot van uw Co2 compenseren. Door greenSand halfverharding te gebruiken, legt u een veilig wandel- of fietspad aan die de uitstoot van uitlaatgassen beperkt en tegelijkertijd de bodem voedt. Dit zorgt voor een fijne groene omgeving. Eén ton GreenSand Halfverharding lost 1.000kg co2 op.

Milieubewuste tuinen

Verduurzaam uw tuin met de verschillende producten van GreenSand. Van siersplit tot tuinaarde, uw tuin is straks niet alleen decoratief, maar draagt ook bij aan het klimaat! De producten van GreenSand bevatten het mineraal Olivijn, wat co2 omzet naar magnesium en andere mineralen die uw bodem voeden. Gebruik voor het aanleggen van uw oprit onze gerecyclede grindmatten om uw pad extra stevigheid te geven.

Geïsoleerde daken

Groene daken dragen bij aan een goede isolatie van een gebouw. Het houdt warmte vast en dempt tegelijkertijd geluid. In stedelijke gebieden biedt een groen dak voordeel, omdat het regenwater langer vasthoudt. Dit voorkomt dat na een harde regenbui het water niet weg kan stromen in het riool. Door uw daken te voorzien van greenSand Siersplit versterkt u de co2 neutraliserende eigenschappen van de planten en bovendien voeden de mineralen de planten op het dak.

× Kan ik je helpen?