Big Bag GoGreenSalt CO2 neutraal wegenzout (1000kg)

Vanaf: 187,49 incl. btw.

Voorkom gevaarlijke situaties wanneer het vriest door zout te strooien en verminder hiermee direct uw co2-uitstoot. Dit strooizout bevat een mineraal wat CO2 opneemt bij aanraking met water. CO2-neutraal strooizout is ook verkrijgbaar in zakken van 20 kg, per pallet van 48 zakken van 20 kg of los gestort (vanaf 30 ton).

Hoeveelheid Aantal Prijs per stuk
1 t/m 3 bigbags 1 - 3 235,89
4 t/m 5 bigbags 4 - 5 211,69
6 t/m 10 bigbags 6 - 10 199,59
11 t/m 24 bigbags 11 - 24 187,49
Incl. verzending!
Waarom PVM Trading?

Voor 16.00 uur besteld, morgen in huis

Bestelling op maat mogelijk via offerte

Veilig betalen via iDeal, Bancontact of op rekening

Gratis verzenden v.a. € 125 en altijd gratis afhalen

Levering in België mogelijk

Big Bag GoGreenSalt CO2 neutraal wegenzout: uw duurzame keuze voor gladheidsbestrijding

Een Big Bag GoGreenSalt, dé oplossing voor iedereen die op zoek is naar een duurzame manier om gladheid te bestrijden. Deze royale zak bevat hoogwaardig wegenzout, verrijkt met 25% greenSand olivijn.

Kenmerken:

 • Effectiviteit: GoGreenSalt is stroever dan traditioneel wegenzout. Dit biedt een verbeterde grip tijdens ijzige omstandigheden.
 • Milieuvriendelijk: bij oplossing zet GoGreenSalt CO2 om in magnesium en kalk, waardoor het actief bijdraagt aan een groener milieu.
 • Voordelen voor de natuur: vermindert groenaanslag, blauwalg en verzuring en stimuleert de groei van kalk-minnende planten.
 • CO2 compensatie: elke 4 kg GoGreenSalt strooizout compenseert 1 kg CO2, waardoor u actief bijdraagt aan een beter milieu.
 • Certificering: Bij aankoop ontvangt u een certificaat dat uw bijdrage aan CO2-reductie bevestigt.

Toepassing: ideaal voor gemeenten, hoveniersbedrijven, bedrijfsterreinen en iedereen die op zoek is naar een duurzame oplossing voor gladheidsbestrijding.

Met de Big Bag GoGreenSalt wegenzout kiest u niet alleen voor veilige wegen en paden, maar ook voor een duurzame toekomst. Bestel nu en maak de groene switch in gladheidsbestrijding! Geïnteresseerd in los gestort zout of zakgoed? Zie hier.

Hoe werkt ons product: het greenSand olivijn in ons GoGreenSalt begint na het strooien te verweren. Zodra het in contact komt met water wordt CO2 uit de atmosfeer permanent omgevormd tot kalk.

Ons strooizout is direct uit voorraad leverbaar. Wilt u uw terrein ‘s winters toegankelijk houden voor uw leveranciers, medewerkers en klanten, maar beschikt u zelf niet over de capaciteit om dit bij te houden? PVM-Trading biedt ook een sneeuwschuif- en strooiservice, waarbij we diverse bedrijventerreinen in regio Amersfoort, Nijkerk en Almere ‘s winters begaanbaar houden. Kijk op pvm-gladheidsbestrijding voor de mogelijkheden.

Extra informatie

Gewicht 1000 kg
Afmetingen 100 × 100 × 100 cm
Levermethode

Big bag

CO2 neutraal

Ja

Co2-opname

250 (kg Co2/ton product)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Big Bag GoGreenSalt CO2 neutraal wegenzout (1000kg)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zie hieronder een selectie veelgestelde vragen over dit product. Klik op de vraag om ons antwoord te weergeven. Heeft u een andere vraag? Neem gerust contact op!
Wat is GoGreenSalt?

Alles leuk en aardig, maar wat is GoGreenSalt nou precies? Simpel gezegd: 75% steenzout en 25% greenSand olivijn. Maar wat is olivijn? De chemische formule van olivijn is (Mg,Fe)2SiO4. Als olivijn in contact komt met water begint het te reageren met CO2 uit de lucht. CO2 wordt hierbij omgezet tot kalk in een onomkeerbare reactie. Elke kilo olivijn neemt bij volledige verwering ongeveer 1.17 kilo CO2 op (Deltares ). De relatief hoge snelheid van deze reactie en de grote hoeveelheid CO2 die wordt opgenomen maakt het gesteente uniek. Dit proces, bekend als verwering, is een natuurlijk fenomeen dat de aarde al miljoenen jaren gebruikt om haar eigen CO₂-uitstoot op te ruimen.

Niet al het olivijn is hetzelfde. In zuivere transparante vorm wordt het peridot genoemd, een edelsteensoort. Dit is zeldzaam, en niet het soort wat in GoGreenSalt verwerkt is. In minder zuivere vorm is olivijngesteente niet zeldzaam. De samenstelling en de puurheid van het gesteente kan echter wel sterk verschillen per locatie waar het gemijnd wordt. Het olivijn van greenSand komt uit Spanje. Bij de mijn waar het olivijn van GoGreenSalt vandaan komt is de hoeveelheid olivijn in het gesteente erg hoog, daarnaast is de hoeveelheid nikkel onder de Europese norm en is er geen asbest aanwezig. Dit is op veel andere plekken niet zo. Elke batch greenSand olivijn wordt uitgebreid getest door greenSand en KIWA. De puurheid van olivijn is minimaal 85%.

Het volledige proces van mijnen tot gebruik van het gesteente in Nederland is vastgelegd. De klimaatimpact is vervolgens berekend doormiddel van een life cycle analysis (LCA) en beoordeeld met een MKI-score. Hieruit is een score gekomen van €-15,23. Voor een MKI-score geldt dat des te lager de score, des te lager de klimaatimpact. Een negatief getal betekend dat het gebruik van het product zelfs gunstige milieueffecten heeft. Dat is voor het olivijn van greenSand het geval. Dit resultaat is onder andere opgenomen in de Nationale Milieudatabase , wat de validiteit van het product verder erkend.

Hoe werkt GoGreenSalt?

De combinatie van strooizout met greenSand olivijn is uitgebreid getest. Elke batch greenSand olivijn wordt door KIWA getest. Ook is het materiaal goedgekeurd volgens bouwstoffenbesluit EN 16811-1 en EN 16811-1.

Milieuwerking

Olivijnrijk gesteente en zand verweert net zoals ijzer roest. Het olivijn reageert bij de verwering door CO₂ en water op te nemen en silicaat, kalk en magnesium te vormen. Elke kilo pure olivijn neemt bij volledige verwering 1.17 kilo CO2 op uit de atmosfeer. Gesteenten bestaan niet voor honderd procent uit één soort materiaal. GreenSand is olivijnrijk gesteente, waarvoor geldt dat elke kilo gestrooid product ongeveer één kilo CO2 opneemt na volledige verwering. Doordat de CO2 wordt omgevormd tot andere stoffen komt het ook niet meer vrij. Dit is een belangrijk voordeel van het gebruik van het mineraal ten opzichte van andere klimaatoplossingen zoals bomen planten. Als een boom aan het einde van zijn leven komt beland het grootste gedeelte van de opgenomen CO2 weer terug in de atmosfeer. Daarnaast duurt het relatief lang voordat een boom ver genoeg is gegroeid voor significante CO2 opname.

De snelheid van het verweren van olivijn is afhankelijk van de korrelgrootte van het gesteente. Kleinere korrels hebben een relatief hoger contactoppervlak, waardoor het sneller verweerd. In GoGreenSalt is een 0-2 fractie olivijn verwerkt. Dit betekend dat de korrels een diameter hebben tussen de nul en twee millimeter. Deze kleine korrels verweren relatief snel. De precieze verweringstijd varieert van de exacte samenstelling van het product, wat enigszins verschilt per batch. Gradaties onder de 1 mm verweren tot wel 70% binnen de eerste honderd jaar.

Bij de verweringsreactie komt kalk en magnesium vrij. Het kalk heeft een ontzurende werking voor de bodem. Dit is gunstig, aangezien de bodem in Nederland verzuurt door het stikstofprobleem. Ook groeien veel soorten onkruid, mossen en algen beter op zure grond. Door de ontzurende werking van het kalk dat vrijkomt kan dit verminderd worden. Het magnesium dat vrijkomt is daarnaast een essentiële voedingsstof voor planten om bladgroenkorrels (chloroplasten) te vormen. Bladgroen is belangrijk aangezien daar fotosynthese plaats vindt.

MKI-Score

Een MKI-score is een getal wat de milieuimpact van een product uitdrukt in euros. In het Engels wordt dit een ECI genoemd, wat staat voor environmental cost indicator. Het getal beschrijft alle relevante milieueffecten van een product en vat deze samen in één score. Deze score wordt berekend op basis van een levenscyclusanalyse (LCA). Hiervoor wordt de volledige toeleveringsketen van een product onder de loep genomen. Voor elke stap wordt een milieuscore berekend in euros. Door deze waarden op te tellen kom je uit op de MKI score. Deze score kan gebruikt worden voor aanbestedingen om de milieuprestaties van verschillende leveranciers te vergelijken.

Deze score is berekend voor het greenSand olivijn wat in GoGreenSalt is verwerkt. In de afbeelding onder de FAQ is de opbouw van de MKI-score weergegeven van greenSand olivijn 0-2 (dit is de fractie in GoGreenSalt), zowel voor big bags als voor los gestort in bulk. De negatieve score betekend dat het een gunstig milieueffect heeft. De score is lager voor bulkleveringen omdat hiervoor geen big bags geproduceerd en verbruikt worden, dat scheelt uitstoot. Het berekenen van een LCA en MKI is een omvangrijk proces, wat alleen voor een specifiek aanleveringstraject geldt. Voor regulier zout is er nog geen MKI-score berekend. Deze score zal hoe dan ook positief zijn, aangezien er nou eenmaal CO2 vrij komt bij het winnen, transporteren en strooien van zout. Het staat echter wel buiten kijf dat de milieuimpact van het zout verminderd wordt door materiaal met een gunstige milieuwerking toe te voegen.

Minder zout

Zout is een erg agressieve stof. Naast dat het er voor zorgt dat het vriespunt van water verlaagd, kan het erg schadelijk zijn voor de lak van auto’s. Ook kan strooizout de flora en fauna in de buurt van gestrooide oppervlakten aantasten. Toch is het nodig om er voor te zorgen dat mensen zich veilig kunnen verplaatsen tijdens koude periodes. GoGreenSalt bevat minder zout, wat gunstig is voor de omgeving bij het aanbrengen van dezelfde hoeveelheid product. Je zou misschien verwachten dat het dan nodig is om meer te strooien zodat er alsnog voldoende zout op het wegdek komt, maar dit is vaak niet het geval! Voornamelijk bij droog strooien is het een veelvoorkomend probleem dat een hoop zout vrijwel direct in de berm beland. Olivijn houdt een beetje water vast, waardoor het product iets vochtiger en daarmee zwaarder is. Uit de praktijk blijkt dat dit kan helpen bij het verminderen van de hoeveelheid zout dat in de berm beland kort na het strooien.

Waarom zou je GoGreenSalt gebruiken?

Het strooien van zout brengt uitstoot met zich mee. Zowel het strooien zelf als het winnen en transporteren van het zout zijn belastende activiteiten voor het milieu. De De toevoeging van greenSand olivijn verminderd deze belasting. Zoals hierboven toegelicht is de milieuscore van greenSand olivijn negatief, waardoor het een gunstige milieuwerking heeft. Het toevoegen van een product met gunstige milieuwerking verminderd daardoor de uiteindelijke milieubelasting van het strooiproces. GoGreenSalt is een product wat significante hoeveelheiden CO2 kan opnemen, zonder dat er verdere investering nodig is. Het kan door elk type strooier en wordt tegen competetieve prijzen aangeboden vergeleken met regulier zout. Zo kan er zonder hoge meerprijs significant bijgedragen worden aan een beter milieu! Weten hoeveel CO2 u kunt opnemen? Gebruik onze rekentool !

Vergeleken met alleen regulier zout heeft de toevoeging van olivijn naast de milieuwerking ook verdere voordelen. De ontijzende werking van zout is namelijk afhankelijk van de temperatuur en de hoeveelheid verkeer over het gestrooide oppervlak. Bij erg lage temperaturen of bij wegen met relatief weinig verkeer neemt de effectiviteit van strooizout af. Het is namelijk belangrijk voor de effectiviteit van strooizout dat het goed in contact gebracht wordt met het wegdek. Rijkswaterstaat probeert het inrijden van zout te stimuleren door bij gladheid bijvoorbeeld zo veel mogelijk verkeer over de rechterbaan te laten rijden. Zo wordt continu zo veel mogelijk zout met het wegoppervlak in aanraking gebracht, wat het oppervlak begaanbaar houdt.

Op relatief rustige wegen, fietspaden en trottoirs is dit echter geen optie. Als alternatief wordt daarom soms met zand gestrooid. Hoewel zand niet werkt als dooimiddel, verhoogt het wel de stroefheid van het wegdek. Zo wordt de grip verhoogd zonder dat er veel verkeer nodig is om het product in te rijden. De toevoeging van olivijn aan GoGreenSalt heeft eenzelfde werking. De hogere stroefheid van het product vergeleken met regulier zout helpt met verbeterde grip, ook op oppervlakten met weinig verkeer. De extra stroefheid is daarnaast direct merkbaar. Bij strooien met alleen zout duurt het even voordat het ontijzende effect in werking treedt.

Overige bijkomstigheden

Naast dat ons product CO2 opneemt uit de lucht geeft het ook kalk en magnesium af bij de verwering. Kalk zorgt voor een natuurlijke ontzuring van de bodem en magnesium is belangrijk voor diverse planten soorten. Aangezien zout/ wegenzout erg slecht is voor bodem en planten. Compenseert u ook deels deze negatieve effecten.

Op een eenvoudige goedkope manier verduurzaamd u uw gladheidsbestrijding. Het is makkelijk te implementeren en het kost u geen grote investeringen. Er is geen goedkopere manier van verduurzamen dan het gebruik van greenSand olivijn.

Samengevat:

 • CO2 Neutraal of zelfs negatief strooien
 • Hogere stroefheid
 • Natuurlijke afgifte van kalk en magnesium
 • Gevalideerde CO2 certificaten
 • Goedkope eenvoudige manier van een duurzame gladheidsbestrijding
 • Gemakkelijk te implenteren
 • 15 jaar onafhankelijk onderzoek
 • MKI-score
 • Leveringszekerheid door samenwerking met grote zoutleverancier
 • Jong dynamisch bedrijf

 

We begrijpen dat dit product nieuw voor uw gemeenten of instantie kan zijn en dat een overgang niet 123 gemaakt is. Toch willen we graag met u in gesprek. Onze huidige klanten zijn positief over ons product maken geleidelijk aan de overstap. We willen u ook kennis laten maken met ons product en de juiste informatie met u delen!

Hoe is GoGreenSalt ontstaan?

GoGreenSalt is een nieuw product, maar naar de werking ervan is jarenlang onderzoek gedaan. Het product is een resultaat van een samenwerking tussen greenSand en PVM-Trading.

GreenSand

GreenSand is een innovatief en milieubewust bedrijf dat zich al jarenlang richt op het aanpakken van klimaatverandering door het gebruik van het natuurlijke mineraal olivijn. Hun missie is om bij te dragen aan de reductie van CO₂ in de atmosfeer door olivijn op verschillende manieren toe te passen. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn focus op duurzaamheid en milieu. Ze bieden een reeks van producten aan die Olivijn bevatten, zoals siersplit, potgrond, kalkvervanger, tuinaarde, brekerzand, infilzand en halfverharding. Deze producten zijn ontworpen om zowel praktisch als milieuvriendelijk te zijn, en worden gebruikt in tuinen, bedrijfsomgevingen en door gemeenten.

PVM-Trading

PVM-Trading is een bedrijf opgericht door Pieter van Middelaar. Pieter was erg enthousiast over de olivijnproducten van greenSand toen hij deze ontdekte. In 2020 zijn de twee bedrijven gaan samenwerken en werd PVM-Trading een partner van greenSand.

Pieter was met PVM-Trading al voor de samenwerking met greenSand actief in de gladheidsbestrijding. Hoewel gladheidsbestrijding essentieel is om wegen, paden en pleinen veilig te houden, is het ook een vervuilende activiteit. Hierdoor kreeg Pieter het idee om olivijn te gaan gebruiken in combinatie met strooizout. Het idee hierachter is dat de wegen zo op een duurzamere manier veilig gemaakt kunnen worden. Met deze gedachte is het concept van GoGreenSalt geboren.

Door verdere ontwikkelingen en niet het niet zomaar opgeven van ons product zijn er meer voordelen gekomen door het gebruik van greenSand olivijn in wegenzout. Zo remt het de negatieve effecten van strooizout. Olivijn geeft magnesium en kalk af wat bevordelijk is voor diverse planten soorten. Zo is ons product zeer breed en is het eenvoudige manier van verduurzamen zonder extra kosten.

Hopelijk tot snel!

Wat is een MKI-Score precies?

Een MKI-score is een getal wat de milieuimpact van een product uitdrukt in euros. In het Engels wordt dit een ECI genoemd, wat staat voor environmental cost indicator. Het getal beschrijft alle relevante milieueffecten van een product en vat deze samen in één score. Deze score wordt berekend op basis van een levenscyclusanalyse (LCA). Hiervoor wordt de volledige toeleveringsketen van een product onder de loep genomen. Voor elke stap wordt een milieuscore berekend in euros. Door deze waarden op te tellen kom je uit op de MKI score. Deze score kan gebruikt worden voor aanbestedingen om de milieuprestaties van verschillende leveranciers te vergelijken.

Deze score is berekend voor het greenSand olivijn wat in GoGreenSalt is verwerkt. In de afbeelding onder de FAQ is de opbouw van de MKI-score weergegeven van greenSand olivijn 0-2 (dit is de fractie in GoGreenSalt), zowel voor big bags als voor los gestort in bulk. De negatieve score betekend dat het een gunstig milieueffect heeft. De score is lager voor bulkleveringen omdat hiervoor geen big bags geproduceerd en verbruikt worden, dat scheelt uitstoot. Het berekenen van een LCA en MKI is een omvangrijk proces, wat alleen voor een specifiek aanleveringstraject geldt. Voor regulier zout is er nog geen MKI-score berekend. Deze score zal hoe dan ook positief zijn, aangezien er nou eenmaal CO2 vrij komt bij het winnen, transporteren en strooien van zout. Het staat echter wel buiten kijf dat de milieuimpact van het zout verminderd wordt door materiaal met een gunstige milieuwerking toe te voegen.

Is GoGreenSalt een vorm van Greenwashing?

In de huidige markt wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dit geeft bedrijven een reden om hun producten als “duurzaam” te verkopen om zo een betere indruk op de klant te maken. Het doen alsof een product of dienst duurzaam is terwijl dit in werkelijkheid niet zo is heet greenwashing. Het kan echter behoorlijk lastig zijn om te onderscheiden wat wel of niet waar is van gemaakte claims. Hiervoor helpt het om te kijken naar wetenschappelijk bewijs en instanties als de Nationale Milieudatabase. Instanties als deze helpen met het vinden van producten of diensten die een werkelijke impact maken.

GoGreenSalt is een product bestaat uit 75% steenzout en 25% greenSand olivijn. Naar de CO2 opnemende werking van greenSand olivijn is uitgebreid onderzoek gedaan. Zo is er een life cycle analysis (LCA) gedaan, is er een MKI-Score toegekend en is het opgenomen in de Nationale Milieudatabase. Het gebruik van greenSand olivijn neemt serieuze kwantiteiten aan CO2 op uit de atmosfeer, zoals bewezen in de hiervoorgenoemde onderzoeken. Het is hierbij belangrijk om te vermelden dat GoGreenSalt ook bestaat uit steenzout. Naar steenzout is minder klimatologisch onderzoek gedaan, hiervoor is dan ook nog geen MKI-Score berekend. Zout zelf neemt geen CO2 op, terwijl de winning en het transport ervan wel CO2 uitstoot. De MKI-Score van regulier zout zal dan ook sowieso positief zijn. De negatieve milieueffecten zijn onderaan de streep is echter veel lager door de toevoeging van greenSand olivijn. Het is de moeite waard om te vermelden dat we op het moment bezig zijn samen met een rekenbureau om een MKI-Score en milieudatabase registratie te verkrijgen voor GoGreenSalt als eindproduct. Dit is een langdurig traject waardoor we op het moment hiervoor nog geen uitslagen van hebben. De grote meerwaarde van GoGreenSalt is dat de ontijzende werking van het zout behouden blijft en er tegelijkertijd ook CO2 wordt opgenomen. Elke vier ton uitgestrooid GoGreenSalt neemt één ton CO2 op. Dit is een significante CO2 opname die bewijst dat gebruik van GoGreenSalt een serieuze impact op het milieu heeft.

Nieuwe ontwikkelingen

Momenteel hebben we dus een MKI-score van greenSand olivijn die ver onder 0 zit. Daarbij is enkel dit olivijn opgenomen in de milieu database wat bewijst dat het geen greenwashing is en dat GoGreenSalt daadwerkelijk duurzamer is dan gangbaar wegenzout.

Maar….

Om extra slagkracht te geven zijn we nu bezig met een MKI-score van het eindproduct GoGreenSalt en van gangbaar wegenzout. Zo zijn de verschillen nog duidelijker te zien!

U bent een gemeente en wil gebruik gaan maken van GoGreenSalt of meer informatie ontvangen, wat nu?

Wat goed om te horen! Er zijn verschillende manieren om te starten met GoGreenSalt. Voor gemeenten die klant willen worden bieden we een actie waarbij we twee ton (twee Big Bags) gratis leveren als pilot. Ook kunt u natuurlijk direct bestellen in onze webshop. Het beste is wanneer u vanuit een gemeente gebruik wilt maken van ons GoGreenSalt telefonisch of per mail contact met ons op te nemen. Zo kunnen wij u een passende aanbieding maken en een afspraak inplannen.

We hebben daarnaast veel informatie beschikbaar over ons milieuvriendelijkere alternatief voor regulier wegenzout. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze presentatie en onze rekentool om te zien hoeveel CO2 u op kunt nemen. Wilt u promotiemateriaal ontvangen? Dat kan ook! Neem hiervoor contact op voor de mogelijkheden.

Ik heb al wegenzout of heb een contract, maar wil gebruik maken van GoGreenSalt…

Wanneer u al een aanzienlijke hoeveelheid wegenzout op voorraad heeft of gebonden bent aan contracten kunt u alsnog gebruik maken van GoGreenSalt.

Hoe?

Wij kunnen u puur GreenSand olivijn leveren en op locatie mengen met uw voorraad zout. Dit hebben wij bij diverse gemeenten al gedaan. Het gaat snel en is zeer eenvoudig.

Op deze manier kunt u toch gebruik maken van een duurzame gladheidsbestrijding en voldoet u aan uw contractuele verplichtingen.