Hoe is GoGreenSalt ontstaan?

GoGreenSalt is een nieuw product, maar naar de werking ervan is jarenlang onderzoek gedaan. Het product is een resultaat van een samenwerking tussen greenSand en PVM-Trading.

GreenSand

GreenSand is een innovatief en milieubewust bedrijf dat zich al jarenlang richt op het aanpakken van klimaatverandering door het gebruik van het natuurlijke mineraal olivijn. Hun missie is om bij te dragen aan de reductie van CO₂ in de atmosfeer door olivijn op verschillende manieren toe te passen. Het bedrijf onderscheidt zich door zijn focus op duurzaamheid en milieu. Ze bieden een reeks van producten aan die Olivijn bevatten, zoals siersplit, potgrond, kalkvervanger, tuinaarde, brekerzand, infilzand en halfverharding. Deze producten zijn ontworpen om zowel praktisch als milieuvriendelijk te zijn, en worden gebruikt in tuinen, bedrijfsomgevingen en door gemeenten.

PVM-Trading

PVM-Trading is een bedrijf opgericht door Pieter van Middelaar. Pieter was erg enthousiast over de olivijnproducten van greenSand toen hij deze ontdekte. In 2020 zijn de twee bedrijven gaan samenwerken en werd PVM-Trading een partner van greenSand.

Pieter was met PVM-Trading al voor de samenwerking met greenSand actief in de gladheidsbestrijding. Hoewel gladheidsbestrijding essentieel is om wegen, paden en pleinen veilig te houden, is het ook een vervuilende activiteit. Hierdoor kreeg Pieter het idee om olivijn te gaan gebruiken in combinatie met strooizout. Het idee hierachter is dat de wegen zo op een duurzamere manier veilig gemaakt kunnen worden. Met deze gedachte is het concept van GoGreenSalt geboren.

Door verdere ontwikkelingen en niet het niet zomaar opgeven van ons product zijn er meer voordelen gekomen door het gebruik van greenSand olivijn in wegenzout. Zo remt het de negatieve effecten van strooizout. Olivijn geeft magnesium en kalk af wat bevordelijk is voor diverse planten soorten. Zo is ons product zeer breed en is het eenvoudige manier van verduurzamen zonder extra kosten.

Hopelijk tot snel!

× Kan ik je helpen?